1.
Kentang
2.
Cream
3.
Fresh Milk
4.
Keju Grated Cheese Cheddar / mozzarella
5.
Satay Kebab perisa Lada Hitam
6.
Lada Hitam
7.
Garam
Cara-caranya:
1.
Potong nipis potato yang telah dikupas kulitya
dan susun dalam bekas yang telah disapu dengan sedikit butter.
2.
Susun sate kebab yang dihiris nipis di atas
lapisan kentang
3.
Tabur sedikit garam & lada hitam yang telah
dikisar pada setiap lapisan
4.
Adunan lain, campurkan susu, cream, garam dan
lada hitam kacau sebati
5.
Tuang adunan tadi ke dalam bekas yang telah
berisi lapisan kentang dan sate kebab. Tuang sehingga tenggelam lapisan tadi.
6.
Sedia untuk dibakar pada suhu 180 degrees.
7.
Periksa samada kentang tadi telah masak,
keluarkan dan taburkan keju I atasnya.
8.
Bakar lagi sehingga keju itu kekuningan.
Kredit resepi: Puan Saidah , Shah Alam semasa menjamu teman-teman sepejabat dalam acara potluck. Sampai berebut-rebut food testing, teruja masing-masing. Hidangan Puan Saidah jadi tarikan utama dengan menggunakan Sate Kebab sebagai faktornya!!
No comments:
Post a Comment