Social Icons

Tuesday, 7 July 2015

Resepi fusion: Sate Kebab Fritter

===========
Kebab fritter
===========
Oleh: Nurehan Shahri
Rujukan: resepi mudah dan ringkas

Bahan-bahan:
Tepung gandum
SATE KEBAB
Lobak
Air
Secubit garam
Bawang Holland
Telur
Minyak untuk menggoreng

Cara-caranya:
  1. Bawang Holland dihiris nipis. Sate kebab dihiris 
  2. Lobak diparut
  3. Satu kan tepung gandum, telur, garam dan air. 
  4. Campurkan sate kebab, bawang Holland dan lobak ke dalam tepung. 
  5. Sedia untuk digoreng.
Testimoni pelanggan:


"Sedap. Resepi ini tidak menghilangkan rasa kebab. Gembira tengok anak dan suami makan bertambah-tambah. Salah satu cara nak bagi anak makan sayur,  saya gunakan lobak yang diparut."


No comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates