Social Icons

Tuesday 28 June 2016

Resepi : Sate Kebab Rolls

Assalammualaikum semua! Kami dari Sate Kebab Sarawak nak share resepi Sate Kebab Rolls. πŸ’– 
Bahan-bahan yang sangat mudah didapati dan cara membuatnya yang sangat simple. ^^ Jom try!

Bahan-bahan
  • Sate Kebab Akmal (digoreng/ grill/ oven bake/ golek dlm pan sekejap terlebih dahulu) 
  • Roti (digelek menggunakan gelas sehingga rata & nipis) 
  • Cheese slices *optional (dipotong dua atau letak one slice pun boleh) 
  • Telur (dipukul sedikit) 
  • Bread crumbs (boleh beli yg sedia dijual ataupun hancurkan je biskut crackers) 
  • Sedikit mentega/marjerin
  • Minyak masak (untuk menggoreng)

Cara-caranya
  1. Sapu mentega diatas roti yang sudah dinipiskan. 
  2. Letak sate kebab & cheese slice di dalam roti dan gulung. 
  3. Celup di dalam telur dan pastikan gulungan roti melekat. 
  4. Golek roti di dalam bread crumbs sehingga rata.
  5. Sedia untuk digoreng. Pastikan warna menjadi keemasan sebelum diangkat dan ditos minyak.
  6. Hidang bersama mayonis dan sos kegemaran anda. πŸ˜‹

Senang kan? πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜
Rasanya wahhh!! Rangup dan marvellous!!! πŸ˜πŸ˜ Sila cuba ya tuan-tuan puan-puan!
Happy Cooking! Info dan pertanyaan, Whatsapp ke 016.864.5458.
For more recipes, jom singgah ke https://www.facebook.com/SateKebabSarawak/ .



No comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates