Social Icons

Thursday 31 March 2016

Resepi: Sate Kebab BUTTERSCOTCH with egg muffin

Assalamualaikum sahabat pembaca sekalian...

Kali ini coretan resepi membawa kisah. Kisah bagaimana Sate kebab menjadi pengikat kasih sayang & menyemai rasa cinta. Sebagaimana mudahnya memasak sate kebab, semudah itu jugalah seorang isteri memikat hati suaminya.

Regular customer kami akhirnya mengambil keputusan menjadi ejen setelah permintaan dari rakan sepejabat di Jabatan Penerbangan Awam meningkat.



Belum sempat saya tiba di rumah, berderet mesej di whatsapp. Rupa-rupanya beliau mengirim gambar, peti sejuknya penuh dengan dengan sate kebab.

Sempat wefie ketika mengambil stok di check point.
 
Yang paling istimewa, beliau telah siap menyediakan makan malam untuk suami tercinta. Akak baru nak sampai rumah dik, kau punya dinner dah terhidang. Jeles akak!

 

Meriahnya dengan lilin. Siap minta tambahan menu, banana split lagi. Romantis gitu.

Hidangan istemewanya adalah Sate Kebab Butterscotch dengan muffin telur.

Nak resepinya? Jom buat sendiri.. macam senang je ni!

Bahan-bahannya:
  1. Sate kebab (dihiris nipis)
  2. Roti Gardenia BUTTERSCOTCH
  3. Telur
  4. Cili padi (diracik halus)
  5. Daun bawang
  6. Keju mozzarella

Cara-caranya:
  1. Sapu butter kat acu cup cake yg stanless steel tu
  2. Masukkan roti butterscotch dlm acuan
  3. Pecahkan telur & tuang ke dala acuan. Boleh kurangkn siiet telur puteh tu, elakkan isinya dari melimpah.
  4. Letak Sate kebb slice & sedikit perisa 
  5. Taburkan cili api potong & daun bwg/yang telah dihiris halus
  6. Taburkan mozarella cheese 
  7. Masukkan dlm oven dlm 10-15 mnt
  8. Siap untuk dihidang
Hidangan tersedia!

Kredit resepi kepada  Haniem Mohamed Ejen Senawang & KLIA, Jabatan Penerbangan Awam.

Sesiapa yang berhampiran boleh hubungi beliau untuk mendapatkan Sate Kebab!

Sedia untuk disuap ke dalam mulut!


#EmpayarNiagaJamaiahWEALTH






No comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates